Käyttöohjeet

LUE TÄMÄ KÄYTTÖOHJE HUOLELLISESTI ENNEN PALJUN KÄYTTÖÖNOTTOA

 

Etsi mahdollisimman tasainen ja suora paikka kärrylle. Laske peräkärryn nokkapyörä maahan. Kiilaa renkaat. Irroita kärry auton vetokoukusta. Muista irroittaa myös peräkärryn sähköliitin auton pistokkeesta! Säädä kärry vaakatasoon nokkapyörän avulla. Laske kärryn sivuilla olevat tuet maahan ja kiristä tiukasti. Varmista, että kärry on tukevasti paikallaan. Älä jätä kärryn painoa nokkapyörän varaan.

 

Paljun käyttöönotto

Kärrystä löytyy kamiinan savupiippu kahdessa osassa. Asenna piippu paikalleen kamiinaan. Aseta tulppa paljun pohjaviemäriin. Varmista, että kamiinan tyhjennysproppu on paikallaan, sekä paljun poistovesiputki on laskettu alas.

Paljun poistovesiputki löytyy kärryn edestä ja kamiinan proppu kamiinan pohjasta.

 

Täyttö

Täytä palju vedellä. Kun veden taso on ylittänyt 5cm ylemmän putken tason, voi kamiinaan sytyttää tulen. Lämmittämisessä kannattaa käyttää koivua sen hyvän lämpöarvon vuoksi. Veden pinta nousee noin 3cm per kylpijä, eli reunoja myöden ei paljua kannata täyttää. Vettä paljuun menee yli 1000 litraa.

 

ÄLÄ SYTYTÄ KAMIINAAN TULTA MISSÄÄN TAPAUKSESSA ENNEN KUN VEDEN TASO ON TÄYDELLÄ KORKEUDELLA!!

Mikäli kamiinaan sytytetään tuli aiemmin, se sulattaa alumiinisen kamiinan käyttökelvottomaksi. Tällöin veloitetaan kamiinan hankintahinta 600 eur + asennuskulut + 90 eur/päivä kun palju ei ole vuokrattavassa kunnossa, enintään kuitenkin 14 päivältä. Oikein käytettynä kamiina ei mene rikki.

 

Kamiinan lämmitys

Paljun lämmitys kestää noin 2-4 tuntia riippuen halutusta lämpötilasta, sekä ulkoilman lämpötilasta, kun käytetään kylmää vesijohtovettä. Suositeltava veden lämpötila on noin 37 astetta. Kylmä vesi painuu pohjalle, joten paljun vettä kannattaa välillä sekoittaa. Paljun mukana oleva kankainen kansi kannattaa pitää päällä lämmityksen aikana, sillä se nopeuttaa lämmitystä. Vettä kannattaa sekoittaa välillä, jotta pinnalla oleva lämmin vesi saataisiin pohjalle.

 

Käytön lopettaminen

Tyhjennä paljun käyttövesi laskemalla vesi maahan paljun edessä olevasta poistoputkesta. Paljun tyhjentyessä palju tulee siivota perusteellisesti niin, että kaikki lika poistuu veden mukana. Käytä paljussa olevaa lämmintä vettä avuksesi kärryn huuhteluun. Harjaa roskat pois kärryssä olevalla harjalla. Poista tuhkat. Poista piippu ja poista mahdollinen noki pois piipun osista. Aseta piipun osat niille osoitettuun paikkaan. Myös peräkärry tulee siivota huolellisesti.

 

Paljun siivouksen laiminlyönnistä veloitetaan 50 euroa.

 

TALVIKÄYTÖSSÄ HUOMIOITAVAA

Vesi ei saa päästä jäätymään! Jäätynyt vesi rikkoo sekä paljun, että kamiinan. Vesi pitää poistaa sekä paljusta että kamiinasta käytön jälkeen, tai muuten pitää huolta, että vesi ei pääse jäätymään. Suosittelemme paljun tyhjennystä mikäli on vaara, että vesi jäätyy.

Poista vesi kamiinan alareunassa olevasta tyhjennyspropusta. Mikäli poistoputki on jäässä, on käytettävä uppopumppua paljun tyhjennykseen.  Poista piippu ja poista mahdollinen noki pois piipun osista. Aseta piipun osat niille osoitettuun paikkaan.

 

JÄÄTYNYTTÄ KAMINAA EI SAA MISSÄÄN TAPAUKSESSA YRITTÄÄ SULATTAA LÄMMITTÄMÄLLÄ!  JÄÄTYNYT KAMIINA ON KORJAUSKELVOTON.

Mikäli kamiina on jäätynyt ja vaurioitunut, veloitetaan kamiinan hinta 600 eur + asennuskulut +  90 eur/päivä niiltä päiviltä kun siirrettävä palju ei ole vuokrattavassa kunnossa, enintään kuitenkin 14 päivältä. Oikein käytettynä kamiina ei mene rikki.

 

Kuljetus

Nosta sivuilla olevat tuet ylös ja kiristä hyvin. Kiinnitä kärry auton vetokoukkuun ja liitä sähköpistoke kiinni. Nosta nokkapyörä ylös. Poista kiilat. Varmista, ettei mitään irtonaisia tavaroita ole peräkärryssä. Varmista myös, että piippu on irroitettu kamiinasta.

 

           TOIVOTAMME LÄMPIMIÄ JA MUKAVIA KYLPYHETKIÄ !